Domáca Vianočná kapustnica s údeným mäsom

Autor receptu šéfkuchár Ivan Rusina

08.12.2020

Ľudia ho poznajú predovšetkým z kuchárskej šou Masterchef, dnes sa venuje vlastnej škole varenia. V Masterchefovi spoznal veľa skvelých ľudí, ich elán a nadšenie ho fascinovali. A tak sa začal zahrávať s myšlienkou ukázať ľuďom v tejto uponáhľanej dobe, že varenie môže byť aj o zábave, že sa dá navariť pomerne rýchlo, zdravo a lacno.

K Vianociam neodmysliteľne patrí kapustnica. Základom každého vydareného receptu sú kvalitné produkty a osvedčený recept.

Na prípravu potrebujeme:

  • kapusta kyslá 1kg
  • cibuľa 100g
  • cesnak 30g
  • paprika červená mletá 10g
  • čerstvé bravčové mäso s kosťou 300g
  • spišské údené stehno TAURIS 300g
  • klobása do kapustnice surová, TAURIS 300g
  • huby sušené 10g
  • slivky sušené 30g
  • zemiaky 300g
  • soľ
  • korenie podľa potreby

Postup:

Huby a slivky namočíme do vody. Kyslú kapustu nakrájame a ak je veľmi kyslá premyjeme vlažnou vodou. Údené a čerstvé mäsko povaríme vo vode, do ktorej sme pridali bobkový list a nové korenie.

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané huby a slivky. Všetko spolu krátko podusíme, „poprášime“ paprikou, dodáme kapustu a ďalej dusíme. Podlievame vývarom, ktorý nám vznikol pri varení mäsa. Pridáme zemiaky, nakrájané na malé kocky.

Vychladené mäso oberieme od kosti a spolu s nakrájanou klobáskou pridáme do kapustnice, krátko povaríme, dochutíme podľa potreby soľou, korením, cukrom.

Pozrite si sa naše ďalšie výrobky na: https://www.tauris.sk/udene-masa-a-speciality-vsetky

Domáca Vianočná kapustnica s údeným mäsom

Keď sme dlho doma, postupne upadáme do stereotypu, a to nielen z pohľadu dennej rutiny, ale aj toho, čo jeme. Blížiaca sa sezóna grilovačiek je ideálnym únikom pred nudou na tanieri.

Aby ste si vychutnali lahodný burger, stejk či grilovanú rybku, nemusíte čakať, kým sa otvoria reštaurácie. So širokým sortimentom kvalitných grill produktov od Taurisu a RYBA Košice doslova oslobodíte svoje chute a uniknete pred stereotypom na tanieri. Behom pár minút tak budete mať chutné jedlo z čerstvého mäsa, bez alergénov a lepku priamo u vás na stole!

S pestrou ponukou zažijete dovolenkovú atmosféru

Rozpálené uhlíky, praskanie dreva, dokonalá vôňa grilovaného mäsa a zeleniny. A tá chuť! Kvalita grilovaného mäska od tradičného slovenského výrobcu Tauris dodajú letným posedeniam jedinečnú atmosféru. S Tauris výrobkami na grilovanie si viete pripraviť burgre, čevapčiči s chutnou majonézou v tortile, dokonale nakombinované špízy či tradičné špekáčiky, slaninu a klobásky. Rovnako aj svetové hotdogy či marinované mäsko v podobe krkovičky, karé a mnoho ďalších dobrôt, z ktorých si vyberie aj ten najnáročnejší labužník.

Čítajte viac TU