Domáca Vianočná kapustnica s údeným mäsom

Autor receptu šéfkuchár Ivan Rusina

08.12.2020

Ľudia ho poznajú predovšetkým z kuchárskej šou Masterchef, dnes sa venuje vlastnej škole varenia. V Masterchefovi spoznal veľa skvelých ľudí, ich elán a nadšenie ho fascinovali. A tak sa začal zahrávať s myšlienkou ukázať ľuďom v tejto uponáhľanej dobe, že varenie môže byť aj o zábave, že sa dá navariť pomerne rýchlo, zdravo a lacno.

K Vianociam neodmysliteľne patrí kapustnica. Základom každého vydareného receptu sú kvalitné produkty a osvedčený recept.

Na prípravu potrebujeme:

  • kapusta kyslá 1kg
  • cibuľa 100g
  • cesnak 30g
  • paprika červená mletá 10g
  • čerstvé bravčové mäso s kosťou 300g
  • spišské údené stehno TAURIS 300g
  • klobása do kapustnice surová, TAURIS 300g
  • huby sušené 10g
  • slivky sušené 30g
  • zemiaky 300g
  • soľ
  • korenie podľa potreby

Postup:

Huby a slivky namočíme do vody. Kyslú kapustu nakrájame a ak je veľmi kyslá premyjeme vlažnou vodou. Údené a čerstvé mäsko povaríme vo vode, do ktorej sme pridali bobkový list a nové korenie.

Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nakrájané huby a slivky. Všetko spolu krátko podusíme, „poprášime“ paprikou, dodáme kapustu a ďalej dusíme. Podlievame vývarom, ktorý nám vznikol pri varení mäsa. Pridáme zemiaky, nakrájané na malé kocky.

Vychladené mäso oberieme od kosti a spolu s nakrájanou klobáskou pridáme do kapustnice, krátko povaríme, dochutíme podľa potreby soľou, korením, cukrom.

Pozrite si sa naše ďalšie výrobky na: https://www.tauris.sk/udene-masa-a-speciality-vsetky

Domáca Vianočná kapustnica s údeným mäsom

 

Najchutnejšie Silvestrovské chlebíčky s plátkom údeného stehna

SILVESTROVSKÁ párty je za dverami a Vy rozmýšľate čo chutné a kvalitné ponúknete priateľom? Obložené chlebíčky sú klasikou všetkých osláv. Plátok údeného stehna bude na Vašom chlebíku "čerešničkou na torte". Sedliacke stehno 95% mäsa je na povrchu suché, dokonale vyúdené a má primerane slanú chuť.

zobraziť viac
 

Tradičná Veľká noc

zobraziť viac
 

Domáca Vianočná kapustnica s údeným mäsom

Ľudia ho poznajú predovšetkým z kuchárskej šou Masterchef, dnes sa venuje vlastnej škole varenia. V Masterchefovi spoznal veľa skvelých ľudí, ich elán a nadšenie ho fascinovali. A tak sa začal zahrávať s myšlienkou ukázať ľuďom v tejto uponáhľanej dobe, že varenie môže byť aj o zábave, že sa dá navariť pomerne rýchlo, zdravo a lacno.

zobraziť viac