Zabíjačková pochúťka
08.12.2020Máte radi zabíjačkové špeciality? Vyskúšajte náš originálny recept na zabíjačkovú pochúťku s domácou klobáskou, či malohontskou zabíjačkovou jaternicou od značky TAURIS!
Sortiment zabíjačkových špecialít, aj bez pridaných konzervantov nájdete na www.
https://www.tauris.sk/zabijackove-speciality
Čo na to potrebujete?
- 3-4 zemiaky
- strúhanú kyslú kapustu
- cibuľa pokrájaná na malé kocky
- Domácu klobásu, alebo Malohontskú zabíjačkovú jaternicu od značky TAURIS
- Gazdovskú údenú slaninu od značky TAURIS
- 20 g masla
- olej
- čierne mleté korenie
- soľ
Zemiaky ošúpeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, posolíme a necháme ich variť kým nám nezmäknú.
Nakrájame si Gazdovskú údenú slaninu na malé kocky, dáme ju do panvice, pridáme k nej nakrájanú cibuľku a mierne osmažíme. Následne do panvice pridáme kapustu a na kocky nakrájanú Domácu klobásu (prípadne Malohontskú zabíjačkovú jaternicu), zamiešame a necháme podusiť, kým nám kapusta nezmäkne a klobáska do nej nepustí šťavu. Uvarené zemiaky potlačíme, tak aby z nich bola kaša, pridáme maslo a rozmixujeme. Do takto hotovej zemiakovej kaše pridáme podusenú kapustu s klobáskou a zamiešame.
Prajeme dobrú chuť!

Najchutnejšie Silvestrovské chlebíčky s plátkom údeného stehna
SILVESTROVSKÁ párty je za dverami a Vy rozmýšľate čo chutné a kvalitné ponúknete priateľom? Obložené chlebíčky sú klasikou všetkých osláv. Plátok údeného stehna bude na Vašom chlebíku "čerešničkou na torte". Sedliacke stehno 95% mäsa je na povrchu suché, dokonale vyúdené a má primerane slanú chuť.
zobraziť viacTradičná Veľká noc
Domáca Vianočná kapustnica s údeným mäsom
Ľudia ho poznajú predovšetkým z kuchárskej šou Masterchef, dnes sa venuje vlastnej škole varenia. V Masterchefovi spoznal veľa skvelých ľudí, ich elán a nadšenie ho fascinovali. A tak sa začal zahrávať s myšlienkou ukázať ľuďom v tejto uponáhľanej dobe, že varenie môže byť aj o zábave, že sa dá navariť pomerne rýchlo, zdravo a lacno.
zobraziť viac